Popcorn med smag. Opskrifter til børn og voksne

I Danmark er der ikke den store tradition for at lave popcorn med smag. Men specielt iUSA, bliver popcorn tit serveret på denne måde. 

Spiser popcorn

En stor skål popcorn er altid et hit til børnefødselsdage, sammenkomst, eller amerikanske fejringer som Halloween og Super Bowl finalen. Popcorn er noget man altid kan spise og er du træt af kun at få popcorn med salt, så er det her lige noget for dig.

Opskrifterne kan bruges uanset om du laver popcorn i gryden i varm olie, i mikroovnen eller bruger en popcorn maskine.

Popcorn med M&M’s
– 1 skål poppede popcorn (uden upoppede kerner)
– 100g hvid chokolade
– 50g M&M’s (med eller uden peanuts)

Smelt den hvide chokolade i en gryde. Hak M&M’s fint (Du kan evt. putte dem i en pose og knuse dem med en hammer eller kagerulle) og bland det rundt sammen med popcornene. Overhæld til sidst popcornene med den smeltede chokolade og rør godt rundt.

Fordel popcornene på en bageplade med et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne. Det er en god ide at vende dem lidt undervejs, så de ikke klistre sammen

Chili popcorn

– 1 skål popcorn (Uden upoppede kerner)
– ¼ dl raps olie
– Knust hvidlåg
– Tørrede chiliflager

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt knust hvidløg og chili flager. Vend et øjeblik til olien har taget ordenlig smag og vend popcornene i gryden. Server med det samme.

Gingerbread popcorn

– 1 skål popcorn (uden upoppede kerner)
– 100g mørk chokolade
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1 tsk. kanel

Smelt den mørke chokolade i en gryde. Rør stødt ingefær og kanel i. Hæld chokoladen over popcornene og rør godt rundt.

Fordel popcornene på en bageplade med bagepapir og lad chokoladen størkne. Det er en god ide at vende dem lidt undervejs, så de ikke klistre sammen

Karamel popcornPopcorn med karamel

– 1 skål popcorn (uden upoppede kerner)
– ½ dl. smør
– 1 dl. Sukker
– ¼ dl lys sirup

Smelt smøret i en stor gryde. Tilsæt sukker og sirup i massen. Varm godt igennem til sukkeret smelter og du får en lækker karamel masse. Hæld dem over popcornene og vendt rundt.

Fordel popcornene på en bageplade med bagepapir og lad chokoladen størkne. Det er en god ide at vende dem lidt undervejs, så de ikke klistre sammen

Pizza popcorn

– 1 skål popcorn
– 1 spsk. smør
– Revet parmesan
– Tørret basilikum
– Tørret oregano

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt den revet parmesan, basilikum og oregano. Vend popcornene i gryden og server med det samme.

Popcorn med pebermynte

– 1 skål popcorn (uden upoppede kerner)
– 100g hvid chokolade
– 4 stk. Pebermynte julestokke eller pebermynte bolsjer

Smelt den hvide chokolade i en gryde. Put boljserne i en pose og knus dem fint med en hammer eller en kagerulle. Hæld de knuste bolsjer over popcornene og rør godt rundt. Overhæld til sidst med chokoladen.

Fordel popcornene på en bageplade med bagepapir og lad chokoladen størkne. Det er en god ide at vende dem lidt undervejs, så de ikke klistre sammen

Cheddar popcorn

– 1 skål popcorn
– Revet cheddar (Eller en anden revet smelteost)

Fordel ost og popcorn lagvis i et ildfast fad (ligesom når du laver lasagne). Sæt faddet i en varm ovn, eller giv den et par minutter i mikroovnen, til osten er smeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *